torsdag 6 mars 2008

Snart fredag

Det är fortfarande torsdag. Men snart är det fredag. Är inte det veckans bästa dag, så säg? Allt känns lite lättare på fredagar. Även om jag har mycket att göra känns det lite lättare. Dagen tar snart slut och därmed veckan. Helgen väntar. Ledighet hägrar.

Fredagkvällar är lugna gatan. Är vi bortbjudna eller om vi bjudit hem vänner är ambitionsnivån låg. Pizza eller något annat som går snabbt att sno ihop.

Är vi hemma är ambitionsnivån om möjligt ännu lägre. Kanske hämtar vi mat, kanske blir det något mycket snabbt. Som saffranspasta med grädde, bacon, saffran och en driva parmesan. Och så ett gott vin till det. 555 för det mesta. Middagen brukar ta lång tid, för både vuxna och barn.

Sedan fredagsmys till barnen, ofta så enkelt som bubbligt vatten och popcorn. En film till dem framför datorn. Familjens så kallade vuxna sitter vid köksbordet, pratar om det som inte hunnits med att pratas om i veckan. Slöar. Sedan kanske vi ser en film på projektorn. Självfallet är det därför barnen tillåts husera i arbetsrummet framför datorn.

Ingen stress. Så pass stressfritt att jag för det mesta däckar framför teven vid niotiden. Men det är ok. Och skönt. Ack så skönt.

Inga kommentarer: