onsdag 27 oktober 2010

Att bo i stan

Mindre och jag njuter av att bo i stan medan Större ligger hemma och kurerar sig i migrän. Hur? Jo, efter skolbusshämtningen gick vi till vår lokala konstmaterialaffär. Där innehavaren dels lät Mindre måla en målning på hans fönster och dels bjöd (!) på ett gäng färger som Större kan använda till den pumpa hon håller på att dekorera. (Det är pumpkin contest, no carving, på city hall gubevars.) Det är "on the house" sade han och tillade att "när vi ska köpa mer penslar kan ni ju komma tillbaka". Det kan han slå sig i backen på att vi gör.

Tänk vad vi kommer att sakna att ha allt detta så nära. Inom 500 meter har vi vinbutik, minst 10 kaféer, välsorterad affär, järn- och diversehandel, flera inredningsaffärer, frukt- och nötaffär, théaffärer (2), Apple store, apotek, ett par glasscaféer, två bagerier och en hel drös små ställen av typen skomakare, kemtvätt, syateljéer. Och massor med små klädaffärer.

Inom 500 meter från hemmet i Sverige? Gula kiosken med pizzeria.

7 kommentarer:

Kajsa sa...

Ja det kommer ni förstås att sakna. Men tänk då på hur många vänner och bekanta man kan stöta på bara genom en liten tur till affären och pizzerian, även här ute i förorten. Det är inte det sämsta!

Åretruntparadiset sa...

Kajsa - du har så rätt! Och allt har sin tid. Men det är verkligen härligt att ha allt detta här nu!

mimmimia sa...

Fast härligt att du/ni har allt det där just nu. Jag tänker på att du tyckte det skulle bli så mysigt att bo i stan och det verkar ha blivit precis så mysigt där ni bor. Härligt!

Dina sa...

Vi flyttade till stan efter vår utlandsvistelse...jag kunde inte tänka mig att flytta tillbaks till förorten efter att ha bott i stan där. Så är det ju inte för alla, vi var ju ändå på väg att flytta på oss. Men ändå, men vet aldrig hur man tänker när man kommer tillbaks! Nåt händer ju ändå med en när man är borta sådär.

Åretruntparadiset sa...

Mimmimia: Ja, precis så blev det.
Fru lycklig (kul att du bloggar igen förresten för det är väl du på bilden ;): Ja, ska säga ärligt att hade vi inte haft ett hus som vi älskar att flytta tillbaka till och bästa grannarna så skulle vi nog övervägt stan. Det blir svårt att skiljas från utbudet här, även vad gäller skolor och så...

anna of sweden sa...

500 meter!? Vilken lyx. Här i suburben måste vi ta bilen till allt.

Åretruntparadiset sa...

Anna, det är lyx. Vi bor verkligen mitt i smeten. Närmaste jämförelse är kanske att bo ett kvarter från Grev Turegatan eller Rörstrandsgatan i Stockholm.