Och det skulle ju kunna vara en fröjd. Men det är så svårt att bestämma sig. Att fråga maken är ingen idé alls, för beslut är verkligen inte hans starka sida. Han kan stå en halvtimme på ICA för att välja vilken sorts krossad tomat han ska köpa.
Nu väljer jag mellan en massa goda minibufféer. Ska man välja provencesmaker, cypriotiska smaker eller kanske charksmaker? Eller ska jag gå på skördesmakerna, bryggarsmakerna eller de norrländska smakerna.
Just nu lutar det åt steakhousesmaker (peppergrillad fläskfiléspett, rökig BBQ-sås, örtigt vitlökssmör, sallad på majskolvar, mozarella och cocktailtomat, sötpotatis och solrosfrösallad med koriander, bröd och smör) eller globetrottersmaker (marinerad biffrad i tunna skivor med kokos och sesamfrön, spiskumminkryddad Kubakyckling, vitlöksmojo, asiatisk skaldjurssallad med koriander och lime, rosépepparlax med örtfärskost, disonkryddad potatissallad, bröd och smör).
Svårt, svårt. Men det är ju inte varje dag man fyller fyrtio.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar