tisdag 6 januari 2009

Gott nytt år med Stefan Eriksson matstudio

I år bröt vi en tradition. Vi har varje år i många år lagat god mat på nyårsafton med våra goda vänner från staden en bit bort. I år var deras slut på 2008 särdeles tungt och stressen dämpade firarlusten och orken. När så mailet från Radhustankar med tips om nyårscatering damp ned i inboxen var det som hittat. Stefan Eriksson matstudio erbjöd nyårsmeny som lät fantastiskt god. Och det var den. Och allt var utsökt genomfört. Från hämtandet (vi hämtade, fick gott kaffe och underbara småkakor och alldeles extrafin julmust till barnen, jämte både skriftliga och muntliga instruktioner) till paketeringen (allt prydligt märkt och snyggt förpackat) till själva tillagandet (man kunde inte göra fel, så enkelt var det).

Smakerna var väl avvägda, råvarorna de bästa, mängden helt rätt och menyn sammantaget delikat. Och känslan av oerhörd lyx är svårslagen. Att vintipsen från Stefan Eriksson matstudio var perfekta gjorde det hela inte ett spår sämre. Detta gör vi garanterat om. Inte varje nyår kanske, men vi kommer definitivt att unna oss guldkant på nyårsafton igen!

Här förbereder maken förrätten. Färdiga påsar att spritsa ur. Förrätten var inkokt & skalad hummer, räkor, krabba, röding & musslor från Västkusten, skaldjursdressing, äppelcrème, citron & selleri, surdegsbröd & ekologiskt smör.



Så här såg det ut när det var färdigt.



Här lägger vi upp huvudrätten, oxfilé, rödvinssky, vispat tryffelsmör, gotländska rotfrukter & mandelpotatiscrème. Alldeles ljuvligt.



...och det färdiga resultatet. Synd man inte är matfotograf.



Efterrätten var det bara att ta fram ur kylen, snyggt upplagd redan i likaledes snygga glas. Nu bjöds på chokladcrème, hasselnötskola, syrlig nougat, kryddiga päron & småkakor ”confetti" i en otroligt söt liten påse vid sidan av.

4 kommentarer:

Kajsa sa...

Vad roligt att det blev så lyckat!

Magnus sa...

Låter ju fantastiskt gott. Och vad kostade det per kuvert, undrar jag?

Åretruntparadiset sa...

Kajsa: Ja, visst är det!

Magnus: Det kostade 585 kronor inklusive moms. Vilket faktiskt är prisvärt om man betänker att man slipper köpa en hel kruka av olika örter, en stor bit röding, hel burk av ditten och datten - ja, helt enkelt för mycket av det mesta.

Magnus sa...

Ja, det låter helt ok.