torsdag 8 januari 2009

Nya brillor åt Fröken Mindre

Idag bedömde ögondoktorn att lilla fröken behövde förnya sina glasögon. Maken åkte direkt till Specsavers, där de säljer två glasögon för cirka tusenlappen för barn. Väl i butiken ringer han och låter desperat. De försöker då (rätt diskret, men ändå...) sälja på honom ett par för 4.000 i stället. Lite enkel matematik säger att vi kan köpa åtta par glasögon för priset av ett sådant med de där specialglasen med repförstärkning och sådant. I telefon bestämmer vi oss för att det så klart är bättre. Vi har dessutom tidigare bestämt att eftersom glasögonen har en tendens att strula, gå sönder och bli inlämnade så måste vi ha två par som hon kan byta mellan.

Men man ser hur de försöker sig på att trixa till det så ingen ska köpa deras billiga glas, utan välja dyrare. Försäkringen däremot var rätt prisvärd, 125 kronor för bägge bågarna och det kan det ju vara värt om hon drullar till det.

Nå, nu får Fröken Mindre två snygga bågar för det facila priset av 1.100 kronor. Det ena paret fick hon välja själv - intensivt lila - och det andra valde fadern - mer diskret.

Inga kommentarer: