tisdag 22 september 2009

Den rökande ickerökaren

Ända sedan vi kom hit till Montreal har vi av och till problem med röklukt i källaren. Det kamouflerades till en början av lukten av fukt och mögel, men nu när det problemet är åtgärdat kvarstår röklukten.

Någonstans i huset är det någon som röker. Och det är ingen rocket science att eftersom röken är starkast ifrån vår källare så kommer det nedifrån. Där nere finns en lägenhet i bottenvåningen bredvid vår, en källarlägenhet. Där har stått en stol, och vi är rätt så (nästan 100%) säkra på att någon suttit där och rökt. Det luktar enormt när man öppnar dörren nämligen och dörren är rätt otät. Lukten blir värre om man stänger fönstren och försvinner när man vädrar.

Vi har klagat till hyresvärden flera gånger. Nu senast i förra veckan. Då fick vi veta att hon som bor där nere har sagt till honom att hon inte röker. Hon hävdar också att röklukten måste komma från utsidan, alltså öppna källarfönster som någon röker utanför.

Vi häpnar. Det är inte lite fräckt att ljuga folk rätt upp i ansiktet. Det är bara så att antingen är det hon som röker eller så är det ett spöke. På något sätt känns det förstnämnda troligare.

Värden tyckte vi skulle öppna dörren om vi hörde något eller kände lukten eller ringa på hennes lägenhet. Det tycker jag känns lite väl påträngande. Vi ska i vår tur rekommendera värden att sätta upp rökdetektorer utanför hennes lägenhet. Och så ska vi täta dörren.

Tantskrälle.

Inga kommentarer: