onsdag 16 september 2009

Läxor, läxor och mera läxor

Här jobbas det vill jag lova. Fröken Mindre har ungefär en läxa om dagen som ofta tar minst en halvtimme, oftast mer. Lite räkna, lite skriva, lite färglägga.

Men Fröken Större... Hon kämpar med matteläxor - denna vecka en om dagen - som ligger alldeles precis på gränsen av hennes förmåga, och som tar tid, närmare timmen. Dessutom har hon en engelskaläxa, alltså engelska som den engelska som alla andra barn också har. Där ska hon nu prestera en två sidor lång uppsats där hon ska fortsätta en historia som läraren inlett med en mening. Den har hon tre dagar på sig för att göra. Hon har börjat med en tankekarta idag och ska skriva den på svenska imorgon och sedan får vi översätta tillsammans. Utöver detta har hon läxa i ESL - English as Second Language. Elva sidor med bildglosor att helt enkelt plugga in.

Men damen har bestämt sig. Hon ska, som hon säger själv, "börja om" och starta en ny vana och göra läxorna samma dag som hon fått dem. Hittills har det gått strålande. Det kan ju i och för sig bero på att hon inte har kompisar och en massa aktiviteter men vi sitter och gör läxorna tillsammans allihop när maken kommit hem från jobbet och det fungerar fint. Jag har kanske inga överdrivna förhoppningar om att det kommer att vara så här enkelt framöver, men man kan ju alltid hoppas...

UPDATE: Glömde. Hon har Kanadas provinshuvudstäder i läxa också.

Inga kommentarer: