onsdag 9 september 2009

Ljuspunkter

Fröken Mindre formligen skuttade ut från skolan idag. Kalashatt på huvudet, smil från öra till öra. Hon hade ätit cake och haft kalas och lekt. Hon är nöjd med skolan, sannerligen!

Men även Fröken Lite Större hade haft en uthärdlig dag trots morgonen. Hon hade haft fotboll på gympan och glänst - det gör hon inte hemma kan jag berätta. Hon hade haft matte med en ny lärare och det var nog bra med det. Och hon hade pratat lite med några. "Det gör jag ju alltid, mamma".

Nu på kvällen har hon gjort sin matteläxa, och en omfattande engelskaläxa. Även om hon fick göra tredjeklassens engelska veckans ord i stället för femteklassens, så var det rätt avancerat. Eller vad sägs om att skriva meningar med ord som "eclipse" och "twilight". ESL-läxan (engelska som andraspråk) gjorde hon redan igår. Imorgon lär hon få franskaläxa för då har hon veckans första franskalektion. Jag sänder en tacksam tanke till hennes fröken i lågstadiet som ansett att de bör vänja sig vid läxor och därför varit rätt generös med dem även i ettan till trean. Otroligt skönt att hon har vanan inne.

Allt väl alltså, trots morgonens förtvivlade rapport. Två steg fram. Ett tillbaka. Jag antar att det är så det kommer att vara.

3 kommentarer:

malin2 sa...

Lilla gumman. Håller tummarna att det går bättre och bättre.

Votum bloggar sa...

Jag misstänker att det kommer vara tufft ett litet tag framöver, men sen blir det som den berömda ketchup-effekten. När det släpper med språket så släpper det rejält. Tjejerna har fördelen att vara exotiska genom att komma från Sverige och då kommer de komma in i gänget fast språket inte riktigt hänger med.

Åretruntparadiset sa...

Votum: Du har alldeles säkert rätt. Det är riktigt, det är alldeles väldigt exotiska i jämförelse med de andra barnen här. Hoppas de inte är för exotiska bara...

Malin2: Det gör det säkert. Håller tummarna för er skolstart också!